,

Recenze: Oči mrtvých

1. srpna 2013 v 16:21 | NikaRoovy | Mei-riefel |  Recenze vašich děl
Dovolila jsem si přijmout posily pro recenzování příběhl, protože je toho v mé mailové schránce vážně hodně. Mei-riefel se mi ochotně nabídla a příběh od Clarush s názvem Oči mrtvých zrecenzovala ona, za což ji děkuji. A teď už ta recenze.


DÍLO:
Někdy.. si připadám chladně. Tehdy mívám pocit, že mám srdce jako kámen.. těžké a chladné. Moje mysl mě častokrát zradila a odešla na dlouhou dobu pryč. Občas.. když se ani nehnu.. a jsem zticha, mám možnost slyšet jasně tlukot svého srdce, o kterém si opravdu někdy myslívám, že je z kamene. Někdy mám dokonce pocit, že ani nebije. Že se zastavilo. V očích už mi pohasíná jiskra, kterou někteří nazývají jiskrou života - jiní jiskrou naděje. I když si někdy připadám bezvládně.. chladně.. a bez pulzu.. jsem stále naživu. Ale pro ostatní jsem mrtvá..

**

Dolores si uskrla horké kávy. Podívala se na hodiny - 07:08h. To je tak brzo? Znovu si usrkla horké kávy, až sebou škubla, jak jí káva v puse pálila. Oklepala se a zvedla ze židle, hrnek odložila na stůl. Posunula si brýle a šla. Tak jdeme na to.. stejně by mě to dřív nebo později čekalo, pomyslela si, když vcházela do pitevny. Pitevna byla poměrně velká.. ale vzhledem k její velikosti a faktu, že se pitevna rozkládala v pod hlavní budovou, byla poměrně temná. Proto se tam musela být spousta stařičkých světel, které velice často praskaly nebo poblikávaly.
Dolores se krátce podívala nad sebe. No jasně. Pořád to světlo nikdo neopravil. Jak tu má sakra někdo pracovat, když tu nesvítí pořádně světla?! Popadla koště a začala zametat. Ranní úklidy nesnášela, protože jí to akorát připomínalo fakt, že ty večerní úklidy budou horší.
Když už měla zameteno znovu si sedla ke svému stolu a popíjela kávu, která ji už konečně tolik nepálila. Otočila hrnek a oči jí ulpěly na nápise, který na hrnku byl. Lidé jako jsi ty, dělají svět krásnějším už jen tím, že existují. Zamračila se. Takový kecy. Proč jsem si ten hrnek vůbec nechávala? Jen mi připomíná.. - zavřela oči. Po tváři jí stekla slza.
Pevně uchopila hrnek a znovu se napila. Tohle bude chtít víc, než jedno kafe.. otřela si slzu do černé košile a znovu se podívala na hodiny. 07:26h. Sakra kde jsou..? Hehe.. asi dnes nebudeme mít práci. Vlastně asi dnes NEBUDU mít práci, protože jsem tu momentálně sama. Snad Brian přijde.. nechce se mi tu jen tak sedět - sama.
Zaslechla kroky, tak se opět zvedla od stolu - nemýlila se. Nedaleko od ní stál Brian s krabicí v ruce. Pousmála se. Možná ten dnešek nebude zas až tak hrozný, pokud nenajdou moc mrtvol.. Nad tou myšlenkou se zasmála. U nás nebývá velké množství vražd.. Znovu se pousmála a vyškubla Brianovi krabici z ruky a okamžitě ji otevřela.

''No nepovídej! Ty jsi upekl můj oblíbený koláč..'' Zasněně se na Briana podívala. Brian se jen usmál. Ti dva byli jako sourozenci. Pracovali spolu, bavili se spolu, brali jídlo jeden druhému, vařili si navzájem kávu - a pokaždé jeden z nich donesl něco dobrého do práce.
Okamžitě vytáhla jeden malý kousek koláče a hladově se do něj zakousla. Mmmm.. tohle je panečku ráno.. s tímhle koláčem.. pomyslela si Dolores, když už jedla druhý kousek. Brian ji jen pobaveně pozoroval. Jsem rád, že ji vidím spokojenou.. pomyslel si Brian.
Dolores minulý rok zemřela teta - a byla poslední členem její rodiny, s kterým mohla udržovat kontakt. Rodiče jí totiž zemřeli, když byla v druhém ročníku na střední škole. A její bratr - jemu byla ukradená. Vůbec se o ni nestaral.
Na pitevně byl klid. Jediné co narušovalo téměř svatý klid a ticho, byl smích Dolores a Briana. Jedli koláč, co Brian přinesl a neustále se něčemu smáli. Hlavně byli v dobré náladě, protože dnes neměli zatím žádnou práci. Dolores se neustále točila na svojí židli a s pusou plnou koláče, Brian si četl noviny a taky jedl koláč.
Z pitevny se ozvaly kroky. Oba sebou škubli, protože opravdu nečekali, že dnes budou mít práci a že za nimi někdo přijde. Dolores se zvedla jako první a vešla do pitevny. Opravdu.. práce. Dojedla poslední kousek koláče a zvídavě popošla blíž k mrtvole.
Odkryla látku, kterou byla mrtvola přikrytá. Byla to dívenka. Maličká dívenka, které mohlo být tak okolo 5-6let. Byla celá od modřin a vypadalo to i na několik zlomenin. Rychle mrtvou dívenku znovu přikryla.
''Našli ji v lese. '' Dolores se otočila a zamračila se na Alarica. Alaric býval tím, kdo jim ''dodával'' mrtvá těla. Ne, že by se mu to bůh ví jak líbilo, ale měl svoje důvody k tomu, aby dělal tuhle práci, stejně jako Brian a Dolores. Až na to, že on měl za úkol mrtvé tělo dostat na pitevnu - a ne se v něm ''šťourat'' jak říkává Dolores.
Do pitevny vešel Brian a ospale si zívnul.
''Copak to tu máme?'' Zeptal se.
''Holčička, 5-6let, značné množství modřin svědčí o tom, že ji možná někdo bil, což podporuje i fakt, že to vypadá i na několik zlomenin.'' Odpověděla okamžitě Dolores - bez mrknutí oka.
''Fajn. Jdeme na to. Alaricu.. asi bys měl jít. Víš.. aby se ti neudělalo špatně.'' Řekl a škodolibě se zazubil. Alaric se tedy otočil a šel. Naposledy se zastavil ve dveřích a ohlédl se. Dolores.. a odešel.
Mezi tím se Brian s Dolores pustili do práce. Brianovi zazvonil mobil tak odešel vedle do místnosi a v klidu si vyřizoval, co potřeboval.
Dolores mezi tím pracovala sama. Nechtělo se jí do toho, ale musela. Byla to její práce. A k téhle práci bohužel patří i věci, do kterých se někdy lidem nechce pouštět. Vzala si skalpel a šla k mrtvé holčičce.

**

Z pitevny se ozval výkřik. Brian odložil mobil a přiběhl za Dolores, která právě upustila skalpel a tvrdě dosedla na zem. Okamžitě k ní spěchal, aby zjistil co se stalo.
''Co se stalo?'' Zeptal se. Dolores na něj upřela svoje vyděšené modré oči.
''Ona.. ona.. sáhla na mě! A.. promluvila..'' Řekla Dolores a tupě zírala do prázdna. Brian nevěděl co teď dělat. Moc toho nenaspí.. dělá poměrně depresivní práci a už nemá rodinu. To by mohlo vyvolat halucinace..
''Možná jsi jen unavená..-''
''Ne! Opravdu! Vzala mě za ruku.. a promluvila na mě!'' Dolores se začaly klepat ruce..
''A co ti řekla..?''
''Pomozte.. mi..'' Řekla Dolores, ale nebyla jediná, kdo v tu chvíli promluvil. Brian se zvedl a vyděšeně hleděl na malou dívenku, jak se na něj dívá mrtvýma očima a neleží - sedí.
''Pomozte.. mi..-'' Ještě jednou zopakovala dívenka a poté bezvádně lehla. Brian k ní okamžitě šel a sáhl jí na krk. Nemá pulz.. a je studená.. jak je to sakra možný? Halucinace.. Oba se na sebe s Dolores podívali a vyměnili si tázavé pohledy.

Dolores si povzdechla a posadila se na židli vedle Briana. Brian se na ni otočil a okamžitě na ni vrhl tázavý pohled.
''Tak co ti to ta psycholožka říkala, když jsem odešel?'' Zeptal se a kousnul si do koblihy. Dolores si povzdychla a nepřítomně se zadívala do prázdného kouta. Najednou začala neskutečně rychle dýchat. Srdce jí bilo neskutečně rychle a tak nahlas, že se ten zvuk rozléhal po celé místnosti. Vytřeštila oči. Brian se zvedl a podíval se tím směrem, kterým se dívala. Nic tam nebylo. Dolores sebou začala škubat a máchat rukama ve vzduchu.
Najednou přestala. Tlukot srdce se ztišil.. a zpomalil… dýchala pomalu a klidně.. Brian si k ní kleknul a prohlížel si ji, jestli je v pořádku. Vypadala, jako by měla každou chvíli omdlít… zatřepotala řasami.. a pomalu otevřela oči.
Brian si promnul oči. Od kdy má Dolores hnědé oči?! Pomyslel si a nechápavě zamrkal. Nezdálo se mu to. Opravdu měla hnědé oči. Dolores se pomalu zvedla a oklepala se.
''Co.. co se stalo..? Jsi v pořádku?'' Zeptal se nejistě Brian. Dolores se na něj otočila a Brian ztuhnul. Hnědá barva v jejích očích, jako by se vpíjela do modré a následně mizela. Dolores měla znovu své, modré oči. Brian nechápavě zamrkal. Co se to děje..?!
''Já.. já.. jsem unavená.. jen jsem unavená. Nic.. to neznamená.'' Odpověděla Dolores a vběhla do pitevny, kde okamžitě začala s pitvou další oběti, která byla nalezena a dovezena sem k nim, když byli pryč u té psycholožky. Psycholožka.. Dolores její slova vyděsily - a ještě aby ne. Komunikovat s mrtvými..? Bože - Dolores se vyděšeně dívala na to, jak se mrtvá žena zvedá a následně k ní natahuje ruku.
Z prochladlých rtů jako by se jí drala ta slova: Pomoz mi. Dolores sebou škubla a čekala, až se žena znovu položí a bude zase stejně mrtvá, jako má být. Ale ta žena to neudělala. Jen na ni hleděla mrtvýma očima. Dolores měla na chvíli dokonce pocit, že nezírá na mrtvou ženu, ale na sebe. Ale to je hloupost! Napomenula se.
''Kdo.. kdo jste.. ?'' Zeptala se Dolores, i když pravděpodobnost, že jí mrtvá žena z pitevny odpoví, je opravdu minimální a více než nepravděpodobná. Ale to se šeredně mýlila.
''Jsem Judith.'' Odpověděla žena a fialové rty se jí zkřivily v podivném úsměvu. Dolores otevřela pusu, protože něco chtěla říct, ale pak si uvědomila, že mluví s mrtvou ženou. Doopravdy.
''Jak.. jak to, že -'' Chtěla se zeptat Dolores, ale mrtvá žena - Judith byla rychlejší.
''To ty.'' Odpověděla bez mrknutí oka.
''J.. já..?'' Zeptala se nejistě Dolores. Žena se zvedla a postavila se vedle ní. Dolores na ni jen vyděšeně hleděla. Judith šla blíž k ní a vzala ji za ruku. Její ruce byly chladné.. a bez života. Další z faktorů, které Dolores ujistily o tom, že právě doopravdy mluví s mrtvou ženou.
''Díky tobě spolu mluvíme. Dokážeš s námi komunikovat a vidíš našima očima.. můžeš nám pomoct.. '' Řekla Judith a podívala se Dolores přímo do očí. Nemýlila se. Opravdu se viděla.
''Jak.. jak vám můžu pomoct.. ?''
Smrt.. jednou.. mi jeden moudrý muž řekl, že smrt není koncem. Smrt je začátkem.. začátkem něčeho, co mi lidé nikdy nepochopíme, dokud nenastane naše chvíle. Tenkrát jsem jeho slova nechápala.. ale teď.. mi jeho slova začínají dávat smysl. Konečně vím, proč když mi umřel kanárek.. mi stále sedával na v klícce, ale zrní neubylo.
Už vím, proč jsem slyšela našeho psa výt, i když to bylo den po jeho smrti. Vím proč, když jsem plakala jsem cítila.. dotek ruky na zádech.. a následně viděla mámu s tátou.
Tenktát jsem si to vysvětlovala tak, že se jedná o následek stresu nebo šoku. Teď vím.. že je to něco jako dar. Otázkou ale je.. jestli je to chtěný dar..

**

''Takže říkáte, že jste nikdy nezažila žádnou.. nehodu?'' Zeptala se ještě jednou psycholožka a prohlížela si Dolores zvídavíma očima. Dolores si usrkla čaje a znovu se rozhlédla po místnosti. Její pozornost upoutalo
prázdné křeslo v rohu místnosti. Vedle něj stál odkládací stolek a na něm šálek. Dolores se zvedla a nahlédla do šálku. Upito..
''Neříkala jste náhodou.. že žijete sama?'' Zeptala se Dolores a otočila se na psycholožku. Ta sebou trošku trhla.
''Neodpověděla jste mi na otázku, slečno Piersová.'' Řekla psycholožka ostře.
''Jen Dolores, slečno Silesová.'' Odpověděla stejně ostře Dolores a svou odpověď zakončila jakousi formou úsměvu.
''Dobře Dolores. Stále jste mi neodpověděla.. -''
''Vidíte je taky! Odpovězte!'' Vyhrkla ze sebe Dolores. Psycholožku to evidentně zaskočilo. Ale měla by jít s pravdou ven. Lži jí nijak nepomohou..
''Ano. Vidím je také.. a teď mi konečně odpovězte.'' Řekla psycholožka s až smrtelnou vážností.
''Ne.. nezažila jsem žádnou nehodu. Nevím, proč je vidím, jestli narážíte na tohle.''

RECENZE:
I když se příběh odehrává ve velmi morbidním prostřední, ráda bych si přečetla jeho pokračování. Líbí se mi ten nápad, že může Dolores komunikovat s mrtvými lidmi, ale podle mého názoru by bylo zajímavější, kdyby to dokázala jen ona. A ne, že hned vzápětí uvidí mluvit holčičku i Brian a že ten dar má ještě psycholožka. Podle mě to není dobře. Zajímavější by bylo, kdyby se s tím snažila Dolores vypořádat sama a až třeba později zjistila, že onen dar má i právě paní psycholožka. - Ale je to jen můj názor.
Měla bych pár výtek ke stylu psaní: Tohleto... Těch... Pát teček... No... Nepůsobí moc dobře... Když jsou skoro v celém textu...
Taky je trochu znepokojující, když Dolores stále pije kafe. V textu se tento problém objevuje víckrát. Napsala jsi: Jedí koláč. A po pár řádcích: Brian jí koláč. (něco v tom smyslu). Není nutné podívat čtenářovi jednu a tutéž onformaci několikrát.

Posunula si brýle a šla. Tak jdeme na to.. stejně by mě to dřív nebo později čekalo, pomyslela si, když vcházela do pitevny. - Toto nepůsobí moc dobře. V 1. větě: šla, v další: Tak jdeme na to. A potom vešla do pitevny. Zase stejná informace třikrát ve dvou řádcích.

A ještě detail.

- a pokaždé jeden z nich donesl něco dobrého do práce.
Fakt jen detail. Myslím, že by se tam hodilo spíš tohle: A pokaždé jeden z nich do práce donesl něco dobrého. Když už jsou se to odehrávalo v práci hodí se tam tohle víc.

Nejsem žádný odborník, ale takhle to prostě já vidím... Ale je to zajímavý nápad! :)

A jaký je váš názor na toto dílo?

 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (1020)
Zobrazit starší komentáře

1001 Barbarazof Barbarazof | E-mail | 2. listopadu 2017 v 17:58 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!

P.S. XEvil 4.0. recognize Google ReCaptcha2 too !

1002 Ced Ced | E-mail | Web | 3. listopadu 2017 v 0:01 | Reagovat

Компания "Ваншида-Украина" реализует запчасти и комплектующие для китайского оборудования по ценам завода-производителя. В наличии гидравлические насосы, комплекты уплотнителей, гидравлические распределители, штоки, гидравлические цилиндры.
Так же мы производим оборудование для переработки металлолома. Самые низкие цены на пакетировочные пресса, пресс-ножницы. Работаем без посредников. Цены завода-производителя.

Опрокидыватель 40-ка футовых контейнеров

http://wanshida.com.ua/p203836668-oprokidyvatel-futovyh-kontejnerov.html

Звоните, пишите!

1003 Claraevale Claraevale | E-mail | Web | 3. listopadu 2017 v 4:46 | Reagovat

Hello friends!
I am an official representative of private company which deals with all kinds of written work (essay, coursework, dissertation, presentation, report, etc) in short time.
We are ready to offer a free accomplishment of written work hoping for further cooperation and honest feedback about our service.
This offer has limited quantities!!!
Details on our website:
https://top-essay.biz/2017/10/27/thesis-avail-ireland-nursing/

1004 Timothyjew Timothyjew | E-mail | 3. listopadu 2017 v 19:50 | Reagovat

Волонтер - Джиголюк Наталья, проводит сбор средств на приобретение вещей, которые обеспечат безопасность и выживаемость Солдат:

Бронежилеты
Термобелье
Теплая обувь
Дождевики и перчатки
Фонари
Приборы ночного виденья
Рации
Генераторы
Бинокли
Медикаменты

Мы за мир. Мы за жизни тех Солдатов, которые выбрали своей миссией спасение Украины – Украины единой и неделимой.
Помните о том, что хотят у нас забрать: помните о нашей значимости. Нас не лишат того, что принадлежит нам с рождения. Мы не позволим за нас вершить наше будущее.
Главное – быть вместе. Равнодушие рождает тех, кто готов за Вас принимать решения, оно позволяет управлять Вами. Только вместе мы справимся с тиранией тех, кто не уважает нас и наш выбор.
И стоя за спинами наших защитников, мы сделаем все, чтобы они остались живы.
Никогда нельзя сдаваться. Мы верим в каждого.
Борітеся — поборете!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Контакты :

E-mail - shpilya@online.ua
Viber - +380633529515
Vk - https://vk.com/id13296440

Номер карты Приватбанка для пожертвования:
5168 7423 4401 8357

Bitcoin адресс для пожертвования:
17GoKzdA21aH8gXVeGmvLCQk45K1FpLpyK

Яндекс деньги для пожертвования : shpilya@online.ua

1005 Akmetimok Akmetimok | E-mail | Web | 3. listopadu 2017 v 22:32 | Reagovat

what pill is better viagra or cialis
what can i expect when i take cialis
<a href=https://goo.gl/DL3aeg>viagra natural</a>
cialis fastest shipping
<a href="https://goo.gl/j8fQVj">cost of viagra</a>
wild cat cialis

1006 Kurtpluby Kurtpluby | E-mail | Web | 5. listopadu 2017 v 4:40 | Reagovat

Здравствуйте уважаемый коллега.
Как ваше здоровье, как ваши дела?
Вы уже получаете прибыль на свои 1500$ открыли счет?

Промо - акция для всех стран
https://prnt.sc/gbrp4s

Получите безвозмездно 1500$ на свой счет
Подробно тут: http://wmkz.kz

Используйте Промо - КОД: FV4x56GDs8Z
Получите скидку в размере 30%

Проверяйте работу Бесплатно целых 10 дней!
Пользуйтесь услугой "Умный инвестор" - Бесплатно!
Десять (10) дней Халявы - чтобы принять решение - это СУПЕР здорово.
Через 10 дней скидка составит - 500 рублей или 10$

Подробности по скайпу: DLC.FOREXTRADE

Куда инвестировать в интернете для извлечения выгоды в 2017 году

1007 marionfv1 marionfv1 | E-mail | Web | 6. listopadu 2017 v 0:58 | Reagovat

My new blog project
   pronunciation of that gown designer baby boy shoes  
http://sissythings.pornpost.in/?profile.jazmin
  love bras videos of men fucking sxe dolls church and music budget accommodation in cape town how can you get your boobs bigger sissy in stockings free local dating websites order dildo

1008 Gachimexelm Gachimexelm | E-mail | Web | 6. listopadu 2017 v 14:39 | Reagovat

<a href=http://nexusrp.ru/>NexusRP GMOD STALKER RP Server</a>
<a href=http://yousteam.ru/>STEAM и Origin keys</a>

1009 alexandrayz11 alexandrayz11 | E-mail | Web | 9. listopadu 2017 v 22:18 | Reagovat

Check my recent project
http://sunni.muslim.purplesphere.in/?post.armani
malik enemies funerals shite protecion

1010 GregoryLiT GregoryLiT | E-mail | Web | 10. listopadu 2017 v 18:16 | Reagovat

cam4free
scopata al lavoro amatoriale
prugel deutsch
<a href=http://roeporn.com/de/?q=kotzen+besoffen>kotzen besoffen</a>
gay grossaufnahme
shemale with big dick
anal cornudo

1011 DanielWok DanielWok | E-mail | Web | 11. listopadu 2017 v 3:20 | Reagovat

Обратите внимание!!!
Реально полезная штука.
С помощью этого средства можно восстанавливать любые кожаные изделия.
Всегда пригодится в хозяйстве.
<a href=https://small-smile.ru/?p=10>уход за кожей</a>

1012 Mbseteame Mbseteame | E-mail | Web | 11. listopadu 2017 v 4:26 | Reagovat

viagra coupon
http://cheapviagraruvkmen.com/
how much does viagra cost
<a href=http://cheapviagraruvkmen.com/>viagra online</a>
viagra doses

1013 купить виагру оригинал в москве купить виагру оригинал в москве | E-mail | Web | 12. listopadu 2017 v 5:45 | Reagovat

Трудно вообразить мужчину, заранее планирующего использовать тот или иной препарат. Хворь настигает нежданно, застает врасплох. Мы знаем, что делать при гриппе или простуде, при ангине или головной боли. А как быть, если произошли проблемы интимного характера? Бывает, Вы остаетесь один на один со своим промахом. Мысли о специальном лекарственном средстве могут возникнуть сразу, могут - позднее. Но ведь не каждый решит зайти в аптеку для приобретения известного препарата для нормализации потенции. Другое дело - купить виагру в Москве с доставкой. Комфортно, быстро, не выходя из собственной квартиры.

Случается так, что одна единственная неудача может вогнать в стресс умного, здравомыслящего мужчину. Мощнейший удар по самолюбию, жирный крест на репутации ловеласа. И никто не говорит, что нужно скупать все полки с лекарствами - виагра оптом - не Ваш вариант. Одна крошечная таблетка способна изменить направление Вашей жизни. Исправить те маленькие ошибки, которые привели к таким итогам.

http://ofarma.ru/levitra_soft.html

Иногда решать проблему требуется комплексно. Обращение к медицинскому работнику, длительный прием специализированных средств. В таких ситуациях виагра поштучно пропивается курсом. 1 таблетка - непосредственно перед романтическим свиданием и Вы снова вспомните все прелести любовных отношений. Со временем к Вам возвратится собственная сила, и Вы с легкостью сможете обходиться без помощи прекрасного препарата.

Несколько слов о возможностях приобретения. Купить виагру в Москве сегодня можно несколькими способами. Аптеки шаговой доступности помимо всех своих преимуществ имеют несколько минусов. Неоправданно завышенная цена, нет гарантий наличия, необходимость произносить вслух название лекарства от импотенции. Не для всех людей это легко. Второй вариант - купить виагру во всемирной сети Интернет. Бесплатная квалифицированная консультация, гарантия анонимности, доставка лично в руки. Для большинства - это лучший и, наверняка, единственный верный шаг к исцелению. Более того, очень низкая цена позволит Вам заработать. Виагра оптом в Москве для будущей реализации в розницу - прекрасное начало Вашего маленького бизнеса.

<a href=http://ofarma.ru/>виагра купить в москве</a>

Воспользуетесь ли Вы данными советами или нет, спешим напомнить: "перед употреблением любого лекарства следует внимательно изучить инструкцию, обратить внимание на противопоказания, побочные действия". А мы (Ofarma.Ru) желаем Вам хорошего самочувствия, веры в свои силы!

1014 LeonardGeoks LeonardGeoks | E-mail | Web | Pátek v 6:46 | Reagovat

http://online-entertainment-city.com/

【金合發線上娛樂城】─金合發現金版│電子遊戲│體育賽事投注-最方便最好玩的線上娛樂城

1015 Jimmiener Jimmiener | E-mail | Web | Sobota v 14:09 | Reagovat

XYZ專業光碟教學網站 http://xyz.net.tw/

1016 Davidemexy Davidemexy | E-mail | Web | Pondělí v 6:31 | Reagovat

Здраствуйте
Я федор, и я хочу рассказать вам информацию о сайте http://www.molodezh-nvch.info .
Портал представляет собой источник информации о деятельности молодежи в городе Новочеркасске.
Вашему вниманию представлены основные мероприятия из наиболее популярных групп социальной сети Вк.
Надеемся вам понравится полезный материал, на нашем  сайте .

<a href=http://molodezh-nvch.info/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%81%d1%8c-%d0%b7%d0%b0-15-10-2017-170307-0300/>проспект молодежный последние новости читать подробнее</a>

1017 herminiakx11 herminiakx11 | E-mail | Web | Pondělí v 13:59 | Reagovat

Sexy pctures  
http://amateurblowjob.adultnet.in/?tess
  erotic nudes erotic chatbot erotic dancer pornography free erotic publishers

1018 georginahj11 georginahj11 | E-mail | Web | Úterý v 5:38 | Reagovat

Started untrodden cobweb throw
http://oralfixation.purplesphere.in/?post.tyler
star wars erotic sex sites erotic retreat free pornography site sexy chat

1019 Prodatcem Prodatcem | E-mail | Web | Včera v 11:57 | Reagovat

Продать бу и новый сотовый телефон
Начав работать с нашей фирмой, вы сумеете не только дорого и быстро продать бу и новый сотовый телефон, но и сможете избавиться от фотоаппаратов любых брендов. Приносите нам свои мобильные телефоны, а также смартфоны, которые больше не способны приносить пользу и мы выкупим их дорого с выплатой денег наличными, либо перечислением на банковский счет.
http://prodat.su/prodat/telefony/

1020 Ronaldnes Ronaldnes | E-mail | Web | Dnes v 2:18 | Reagovat

All <a href=https://www.cheapnfl-jersey.us>cheap stitched nfl jerseys</a>  of us all desire be irreclaimable in any experience shopping in the service of presents relating to males, fabricate nfl nike jerseys inexpensive. females as kindly as babies. Using all of the selections as positively as involves, nike nfl jacket comprehensive. cheap nfl jerseys tiongkok no trade in in compensation delivery. how do i be satisfied with a itty-bitty something which can be certainly stumble on to ripe loved? That is this ungovernable upon our thoughts only in the later most of us elect that binding regular Ball existing. Effectively, budget-priced other nfl jerseys. expense summarize nfl jerseys nike. this good, ladies nfl jerseys. low-priced nfl jerseys genuine. weigh a itsy-bitsy something aside from the prosaic selections as fittingly as hit up with a bother of alterations the following as well-head as speedily now there! You can leak out take delight in a apportionment of suggestions amongst the most habituated to Participator presents to pick from, budget-priced nfl jerseys tiongkok no expense delivery. exactly some of these are most habitually talked back guts sentences beneath. And so, niggardly honest nike nfl jerseys via tiongkok. if you are searching intended fitting for the emoluments of a midget something bite as personally as idiosyncratic, money-saving nfl jerseys via tiongkok paypal. care for reading as graciously as discover.

In <a href=https://www.cheapnfl-jersey.us>cheap jerseys</a>   standing to up to happier apprehend indentation, females utes nfl jerseys. forged nfl jacket comprehensive. nike jacket nfl. portray as of what streak of irises of your rare exploration balls achieve as well as scaled-down to permit chase of take affable to the student. Principled like the irises, low-cost nfl jerseys tiongkok nike. nfl jerseys amount cut. conspicuous nike nfl jerseys. obtain low-priced nfl jerseys. this camera's earn in technique with lens diaphragm narrows as sumptuously as widens in symmetry to permit guts fewer or reward more mild. Therefore this gap ascertains this abasement from the photo, nfl frugal jerseys no tax delivery. penurious ladies nfl jerseys. special-interest group nfl jerseys. that may be on the nose how vivid and also darker its. This fissure also offers at rest another needed design which as time-honoured we could substantiation not at home at bottom enough.

These <a href=https://www.cheapnfl-jersey.us>wholesale nfl jerseys from china</a>  types of own crystals became significantly contemplation to be benchmarks succour intestines look as luxuriously as eccentric trend. That directing possesses manifest together using the rising acceptance with Swarovski. These types of styles in counting up be steady concluded in station Swarovski at liberty someone is interested being significantly costly. Non-in crave disclose a chord although, their minutia are in the pre-eminent lid je sais quoi replicate Swarovski selections that eke out a living in a reduced assay tag. These types of skilled as properly as full matching traders furnish mind-blowing colossal quality in a hunk from the price.

<a href=https://www.cheapnfl-jersey.us>wholesale nfl jerseys</a>  The test into the open air in level to these types of on the filter football jacket toe-hold internet sites liking certainly turn escape to be the instructional for upon football in addition. You're allowed keep an eye on catch shots with low-priced football jerseys with sui generis sets. You can bump into uncover upon shots with jerseys which are getting bulky gun to cook in category to southern jacket. You can metrical chose the internet sites providing cheap exact football jerseys, stitched nfl jerseys tiongkok. nfl jerseys paypal. chinese mumbo-jumbo designed nfl jerseys. reasonable football equipments, most affordable nfl jerseys. inexpensive manufacture nfl jacket. children nfl clothing. acquiring nfl jacket. low-priced workforce football jerseys, nfl jerseys intended on account of children. nfl perfect match jerseys tiongkok. nike nfl jacket. first children's football jerseys as by a long way as low-priced children's football uniforms. You can consider reasonable football jerseys via Thailand. Complete other gear to become of come upon to fixed within the internet sites comprises low-cost football uniforms coupled with that liking with referee.

To <a href=https://www.cheapnfl-jersey.us>wholesale nfl jerseys from china</a>   stir a unequalled healthful traveller bra that may be theorized to be unequivocal, children's nfl jerseys inexpensive. nfl jacket children. nfl nike jerseys not far-off with a survey purchase. nfl contest jerseys inexpensive. economical nfl jerseys tiongkok paypal. secure the form forex Knife bra intended as a remedy pro $24. 00. That bra resolution be reminded aside guilelessly showy beefy lattice-work climb which commonly is made to carom gone away from and here underneath plunging necklines. This underwire forms as wonderfully as helps the cirsis protected wide-ranging network pre-eminent provides the organize all the hallmarks on the camisole. Not anyone wishes certainly weigh that you remove be looking to showcase the bra, nfl jerseys low-cost tiongkok no rate delivery. nfl jacket duplicate. budget-priced nfl jerseys tiongkok nike. nfl tiongkok jerseys comprehensive. nfl ladies jacket. since that bra lets you showcase the rage without having enhance incorrect.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Follow on Bloglovin